Brillenglazen

Heel lang geleden, gebruikte men het mineraal “Beril” als hulp bij het kijken. Destijds werd het mineraal geslepen om iets van een correctie toe te passen. Het woord “bril” is dan ook afgeleid van “beril”. Inmiddels is de techniek zo ver, dat we meer andere materialen gebruiken.

Helder zicht, op alle afstanden. Het bestaat echt! Samen met onze glaspartner EssilorLuxottica, leveren wij kwalitatief hoogstaande kijkoplossingen voor alle afstanden. Zo maken wij met behulp van de verschillende glasopties, uw zicht weer helemaal helder. Beter zicht begint bij een uitgebreid vooronderzoek, waarna onze opticiens uw ogen zullen meten en aan de hand van alle vergaarde informatie een passend glasadvies zullen uitbrengen. Hieronder geven we u alvast een idee van de mogelijkheden. Meer informatie nodig? Bel gerust, of maak een afspraak in de winkel.

Enkelvoudig

Wie last krijgt met kijken op afstand of juist alleen dichtbij, kiest vaak als eerste voor een enkelvoudige bril. De naam doet het misschien wel vermoeden; enkelvoudig betekent dat de bril slechts 1 brandpuntafstand heeft. Hierdoor heeft het glas een breed kijkvlak op de gekozen afstand. Een enkelvoudig glas is ideaal voor de jonge brildrager. 
Voor de jonge generatie brildragers, maken wij een EyeZen glas. Hiermee kan moeiteloos geschakeld worden tussen zicht op afstand en de verschillende schermen die we vandaag de dag gebruiken. Met EyeZen voorkom je vermoeidheidsklachten die voorkomen bij veelvuldig schermgebruik.

Multifocaal met Varilux

Bril op, bril af; het is soms een gedoe. Met de glazen van Varilux, zorgen we voor scherp zicht op alle afstanden. Van eindeloos ver weg, tot de favoriete leesafstand. Hiermee is wisselen tussen een vertebril en een leesbril verleden tijd. Vrijwel al onze multifocale glazen worden gemaakt door EssilorLuxottica en zijn van het merk Varilux. Deze multifocale glazen staan vooral bekend om de soepele gewenning en de uitzonderlijke scherpte op de verschillende afstanden. 
De nieuwste generatie Varilux glazen, worden ingemeten met de modernste apparatuur. Zo meten wij de ogen niet meer op 0,25 dioptrieën, maar met behulp van het AVA-protocol (Advanced Vision Accuracy) op 0.01 dioptrie nauwkeurig. Daarnaast gebruiken wij onze Visioffice meetzuil, waarmee wij uiterst nauwkeurig meten waar de kijkgebieden geplaatst moeten worden. De gekozen glazen worden dan uiteindelijk in Nederland gemaakt, waarna wij ze in het gekozen montuur slijpen. Echt “Made in Holland” dus!

Multimediabril

Eindeloos schermgebruik is funest voor de oogrust. Soms voel je aan het einde van de dag dat de ogen zwaar aanvoelen. De oplossing kan dan een multimediabril zijn. Dit is een bril met glazen op sterkte, die we aanmeten op de meestgebruike schermafstand. Voorheen was zo’n bril bekend als computerbril. Tegenwoordig gebruiken we zoveel verschillende schermen en apparaten binnen dezelfde afstand, dat de term “multimediabril” meer op zijn plek is. Nadat wij de ogen hebben gemeten met behulp van het AVA-protocol (Advanced Vision Accuracy), gaan we kijken naar welke sterkte het prettigst werkt voor de meest gebruike schermafstand. Wij bootsen uw werkplek na en gaan dan samen kijken wat het lekkerst kijkt. Dit glas is beschikbaar met en zonder extra leeszone onderin, zodat ook het werk dichtbij eventueel nog iets prettiger is. Ideaal als afwisseling met de Varilux bril!

Kinderbril

Als alleen het allerbeste goed genoeg is voor de ogen van uw kind. Een bril voor uw kind is zeker in het begin, best spannend. Voor uw kind, maar ook voor u. Onze opticiens adviseren graag in de verschillende mogelijkheden, die passen bij de sterkte die gemeten is. Qua glazen hebben we voldoende opties om de bril zo mooi mogelijk te laten passen. Hierbij is dun, dunner, dunst, allemaal mogelijk. 
Het fijnste van een kinderbril bij De Burcht Optiek? Dat is ons Cool Koala Kidsclub-lidmaatschap. Als lid profiteer je van extra voordeel op een complete bril, maar ook van een aantrekkelijke verzekering. Meer informatie over de Cool Koala Kidsclub kun je hier vinden: Klik hier.

Zonnebril op sterkte

Misschien klinkt het wel bekend: Je hebt eindelijk fijne glazen gevonden en je wilt deze ook kunnen gebruiken op zonnige dagen. Wij kennen de struggles en daarom maken wij al onze heldere glazen ook in een variant met kleur, voor op die zonnige dagen. Of je nu Varilux hebt of alleen een sterkte voor veraf; alles kan. Ook qua kleur kan (bijna) alles. Wij adviseren je graag in de mogelijkheden op het gebied van kleur.
Voor de monturen van Ray-Ban en Oakley werken we samen met de montuurmerken zelf, om authentieke glas-ervaringen te leveren van Ray-Ban en Oakley. Binnen de Authentics glaslijnen, kun je tegen scherpe tarieven gebruik maken van Oakley’s en Ray-Ban’s eigen glaskleuren. Hierdoor blijft de uitstraling van het gekozen montuur exact hetzelfde en hoef je geen concessies te doen qua kijken. Meer weten over Ray-Ban en Oakley op sterkte? Klik hier.