Contactlenzen

Een bril brengt zo af en toe wat struggles met zich mee. Soms zit een bril ook in de weg. Maar zonder bril zien we gewoon niet scherp genoeg. Steeds meer brildragers kiezen voor contactlenzen. Misschien kan ook jij overstappen!

Als je al een bril draagt, weet je hoe vervelend een bril soms kan zijn. Wij snappen dat ook als geen ander. Hoe fijn zou het zijn als je geen bril meer op je neus hoeft te hebben om toch scherp te zien? Of dat je op vakantie alleen maar je zonnebril mee hoeft te slepen op excursie. Contactlenzen bieden voor heel veel mensen een fijn alternatief om toch scherp te kunnen zien. Er zijn genoeg redenen te bedenken om een contactlens in ieder geval te overwegen. Het mooiste is, dat een groot deel van de brildragers geschikt is voor contactlenzen. Benieuwd geworden? Lees dan verder op deze pagina.

Welke soorten lenzen zijn er?

Zachte contactlenzen

Een groot deel van onze lenzenpraktijk is gewend aan een zachte contactlens. Dat kan een daglens, twee-wekelijkse lens of een maandlens zijn. Zachte lenzen zijn er in vrijwel iedere sterkte en dragen uiterst comfortabel. Je beseft vaak niet dat je ze in hebt.

Contactlenzen met cilinder

Veel brildragers met een cilindersterkte werd verteld dat lenzen met een cilindersterkte niet mogelijk is. De techniek is nu al een tijd lang zo ver, dat deze sterkte geen reden meer is om geen lenzen te dragen. Deze lenzen zijn er zowel in zachte, als in vormstabiele vorm.

Multifocale contactlenzen

Veraf super scherp zicht, maar dan worden rond je 45ste verjaardag ineens de armen te kort. Vanaf deze leeftijd bestaat de kans dat er ouderdomsverziendheid optreed. Met onze verschillende multifocale oplossingen, hoef je geen leesbril over je lenzen op te zetten.

Vormstabiele lenzen

De vormstabiele lenzen in ons assortiment zorgen ervoor dat wij voor iedere oogvorm een geschikte lens kunnen laten maken. Door het vormstabiele karakter, biedt deze categorie lenzen scherp en vooral stabiel zicht op. Deze lenzen zijn er ook met een leesgedeelte.

Zo veel mensen, zo veel lenzen.
Een unieke lens biedt zoveel meer.

Onze lenzenspecialisten kunnen putten uit een catalogus van 50+ verschillende lenssoorten. Met dit uitgebreide aanbod, kunnen wij vrijwel iedereen aan een geschikte lens helpen.

Onze werkwijze

Jouw lenzen verdienen alle zorg en aandacht die wij ze kunnen geven. Wij werken daarom volgens een vast protocol, om te zorgen dat jij ook echt blij zult zijn met je lenzen. Hoe het precies werkt, vertellen we je hieronder.

 • De eerste afspraak is de zogeheten contactlensaanpassing. De lenzenspecialist gaat de ogen meten qua sterkte, maar meet ook de vorm van de ogen en andere lensspecifieke waardes om te kijken of je lensgeschikt bent. 
 • Als je lensgeschikt bent bevonden, zal de lenzenspecialist de verschillende opties met je doornemen. Vervolgens bestelt onze lenzenspecialist de best passende lens.
 • Zodra de fabrikant jouw toekomstige lens bij ons heeft geleverd, plannen wij een pasafspraak in. Heb je nog nooit lenzen gedragen? Geen probleem! Dan is deze afspraak ook meteen je instructie-afspraak. Wij leren je dan hoe je veilig en verstandig om kunt gaan met je lenzen.
 • Is de eerste passing een succes? Je gaat dan een tijdje aan de slag met deze eerste lens. Je betaalt dan ook de aanpaskosten en plant de controleafspraak in.
 • Na de volgende controle wordt bepaald wat de volgende stappen gaan zijn. Gaan we door met deze lens? Moet de sterkte aangepast? Samen met onze lenzenspecialist ga je op zoek naar jouw ideale lens.

Onze lensabonnementen

Maandlenzen

Zachte lenzen zonder cilinder
21
99
per maand
 • Lenzen voor 6 maanden
 • Inclusief onbeperkt vloeistof
 • Inclusief halfjaarlijkse controle

Multifocale maandlens

Zachte lenzen met leesgedeelte
36
99
per maand
 • Lenzen voor 6 maanden
 • Inclusief onbeperkt vloeistof
 • Inclusief halfjaarlijkse controle

Daglenzen

Iedere dag een schone lens
34
95
per maand
 • Altijd een schone lens
 • Ideaal naast een bril
 • Voor (bijna) iedereen geschikt

Vormstabiel

Harde, zuurstofdoorlatende lenzen
25
00
per maand
 • Beschikbaar in alle sterktes
 • Maximale scherpte
 • Maatwerkproduct

Wat onze lenzendragers vinden:

Benieuwd naar lenzen?

Maak een afspraak voor een contactlensaanpassing en ontdek de mogelijkheden.