Andy Wolf

Andreas Pirkheim (Andy) en Wolfgang Scheucher (Wolf) richtten samen Andy Wolf op. Behalve vrienden zijn ze nu zakenpartners en maken ze brillen die inmiddels in 69 landen verkocht worden. Samen maken ze brillen met een eigen uitgesproken stijl.

Wat ooit begon als kleinschalig brillenmerk, is nu uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende brillenmerken ter wereld. Bij dit Oostenrijkse merk staan sustainability en kwaliteit voorop. De ontwerpers in het Oostenrijkse Hartberg hebben als missie om samen met lokale ambachtslieden en lokaal verkregen materialen, prachtige brillen te maken. De brillen zijn allemaal “Made in Europe” en worden gemaakt in Oostenrijk en Frankrijk. Toch staat het merk ook op de radar van internationale sterren als Emily Ratajkowski, Kendall Jenner Bella Hadid en Gigi Hadid.

De brillen van Andy Wolf zijn geschikt voor bijna iedere brildrager. De ontwerpers van Andy Wolf weten als geen ander waar een goede bril aan moet voldoen. Met deze wetenschap en een berg aan inspiratie uit het Oostenrijkse landschap, maken ze seizoen na seizoen weer echte eyewear-pareltjes. 

Bij Andy Wolf worden de brillen nog altijd met de hand gemaakt. Dit vraagt om een specialistische aanpak. De kunststoffen monturen worden in het Oostenrijkse Hartberg gemaakt, van hoge kwaliteit acetaat. Het gebruikte acetaat is een natuurproduct, dat onder andere gemaakt wordt van katoen. Dit materiaal heeft wel wat aandacht en liefde nodig. Bij Andy Wolf worden de acetaatmonturen in verschillende stadia naar een hoogwaardige glans gepolijst. Alles voor de beste finish.

De metalen monturen worden gemaakt in de Franse Jura. Daar maakt men als sinds jaar en dag, de beste metalen monturen die er in Europa gemaakt worden. Metalen monturen worden per stuk en met de hand geassembleerd. Zo worden de neussteunen nog met de hand gesoldeerd. Daarna worden de monturen gekleurd en zijn ze na het polijsten klaar voor jullie; de Bredase eyewearlover. 

Voor wie

Prijscategorie

€€€

Stijl

Uniek, uitgesproken, modern

Bekijk hier de volledige collectie brillen en zonnebrillen