Etnia Barcelona

Etnia Barcelona is een van de merken die sinds onze oprichting in 2015, onderdeel uitmaakt van onze collectie. En dat is niet zonder reden. De brillen die Etnia Barcelona maakt, zijn prachtig en van uitmuntende kwaliteit. In de ontwerpen herken je zelfs de invloeden uit de Spaanse stad.

Barcelona. Stad aan de Spaanse kust. Bekend van prachtige kerken, beroemde kunstenaars en thuis van het merk Etnia Barcelona. Het is niet raar als je Etnia Barcelona niet kent van naam. Maar als je vaak op Instragram, Tiktok of Netflix zit, heb je waarschijnlijk meer brillen van Etnia Barcelona gezien dan je denkt. De lijst met celebrities die graag een Etnia Barcelona bril dragen is groot en wordt steeds groter. Emily Ratajkowski, Selena Gomez, Brad Pitt, Sienna Miller, Chris Hemsworth, Dua Lipa, Ronal Araújo en nog veel en veel meer. Vooral de zonnebrillen zijn zeer geliefd bij acteurs, modellen en topsporters. Dit komt vooral door de excellente brillenglazen. 

Een van de redenen waarom Etnia Barcelona ons aanspreekt, is de geschiedenis van het merk. Voor Etnia Barcelona begon het in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Toen begon Fulgencio Ramo de eerste brillenfabriek. Toen zijn kleinzoon David Pellicer het bedrijf binnenkwam in de jaren ’90 van die eeuw, ontstond de basis voor wat nu Etnia Barcelona is. 

David bracht kleur in een product waar tot toen nog niet veel kleur in te vinden was. Brillen waren voorheen vaak bruin, zwart of transparant. Hij wilde van de brillen die ze maakte een echt merk maken. Een merk waarin het gevoel van vrijheid, menszijn en wederzijds respect samenkomen. Dat merk zou door kleur en kunst mensen moeten samenbrengen. Dat merk werd Etnia Barcelona.

Barcelona vormt de inspiratie voor het merk, mede doordat de stad al vanaf het begin onderdeel uitmaakte van zowel de geboorte als de groei van het merk. Een stad die rebels, visionair, maar ook innovatief is. Dit alles zie je terug in de monturen van het merk. Er worden geen concessies gedaan in de kwaliteit. Alleen de beste materialen zijn goed genoeg.  Waar andere merken kostenbesparend werken door de kwaliteit te verminderen, is de kwaliteit van Etnia Barcelona nog altijd van hoog niveau. 

Voor wie

Prijscategorie

€€

Stijl

Kleurrijk, bijzonder, eigentijds

Bekijk hier de volledige collectie brillen en zonnebrillen