lool

Built to be light. Een bril niet hoeven voelen als je hem de hele dag door draagt. Dit is voor velen een belangrijk aspect bij het uitzoeken van een nieuwe bril. De brillen van lool zijn licht. Sterker nog, dit zijn de lichtste brillen in ons assortiment.

Tot voor kort was er niet veel keus als het aankwam op lichtgewicht monturen. Je was meestal gebonden aan de randloze monturen in ons assortiment. Dit was voor veel brildragers dan weer net te weinig bril. Toen wij kennismaakten met het nieuwe merk lool, waren wij meteen verkocht. De brillen wegen bijna niks en hebben toch een eigen stijl. Er wordt gebruik gemaakt van kleur, gedurfde combinaties en toch zijn het hele subtiele monturen. De kwaliteit is bijzonder goed en dit zorgt ervoor dat het een merk wordt met een eigen schare fans. Zoek je een lichte bril die past bij jouw karakter? lool heeft het!

Het merk lool ontstond toen een opticien een nieuw, schroefloos, brilontwerp wilde maken. Het resulteerde in een schroefloze bril, waarvan de scharnieren op een unieke wijze geïntegreerd zijn in het ontwerp van de bril. Door het schroefloze ontwerp zijn de brillen onderhoudsarm; je hoeft immers niet steeds terug voor een pootje dat lam wordt. 

Het lool-team bestaat uit mensen uit verschillende takken van sport. Zo is er plek voor architecten, journalisten, ontwerpers en marketeers. Zo ontstaat er een team met een frisse blik op de optiek en dus hoe een bril eruit moet zien. De stijl van de brillen laat zich het best omschrijven als minimalistisch en puur.

De collectie van lool bestaat uit monturen gemaakt van stainless steel, Cromalyt en titanium. Door gebruik te maken van deze materialen, kunnen de ontwerpers monturen maken die tussen de 4 en de 8 gram wegen. Dit is voor een brilmontuur uitzonderlijk licht. Wie de collectie van lool doorbladert (zie de knop onderaan deze pagina), ziet vooral dunrandige monturen met subtiel kleurgebruik. Daardoor is lool uitstekend geschikt voor de brildrager die liever geen bril op zou willen of voor de brildrager die bijna geen bril kan verdragen. 

Voor wie

Prijscategorie

€€

Stijl

Minimalistisch, design, modern

Bekijk hier de volledige collectie brillen en zonnebrillen