Ray-Ban

Er zijn maar weinig merken zo iconisch als Ray-Ban. Als iemand het heeft over een pilotenbril, zien we eigenlijk meteen Tom Cruise in Top Gun al voor ons. Of de Blues Brothers met de echte classic: The Wayfarer. Maak je look iconisch met een Ray-Ban.

Ray-Ban is jaren geleden begonnen met een zonnebril voor piloten. Die hadden vooral last van hinderlijke zonnestralen. Deze “Rays” moesten worden verholpen en dus kwam er een zonnebril die de “Rays” kon verbannen. En zo ontstond Ray-Ban. We zijn nu jaren verder en diezelfde pilotenbril is nog altijd even iconisch als vroeger. Het is alleen niet bij zonnebrillen gebleven. Ray-Ban maakt nu brillen, zonnebrillen, gamebrillen en kinderbrillen. Sommige zijn gebaseerd op de iconen van vroeger en weer andere modellen zijn volledig nieuw. Er is een Ray-Ban voor iedereen, jong en oud. 

In de tijd dat een zonnebril vooral functioneel moest zijn, bestond er bij Ray-Ban nog niet veel keus in modellen. Het merk ontstond toen een Amerikaanse generaal samen met een bedrijf in medische hulpmiddelen, een oplossing wilde voor piloten die last hadden van de zon. Jaren later kwamen er zonnebrillen op de markt die ook bedoeld waren voor burgers. 

De zonnebrillen die iedereen tegenwoordig wel kent, werden vroeger door verschillende beroemde brildragers gedragen. De Wayfarer werd gedragen door bijvoorbeeld Ray Charles en de Blues Brothers. Malcom X, de cast van The Reservoir Dogs en James Dean, droegen de Ray-Ban Clubmaster. De Aviator werd gedragen door Generaal Douglas MacArthur, Tom Cruise, Robert Redford en Julia Roberts droegen de Aviator. Mede doordat deze beroemdheden de brillen van Ray-Ban droegen, is de bekendheid van het merk gigantisch geworden. 

Toen eind jaren ’90 een van ‘s werelds grootste montuurfabrikanten het merk overnam, is het merk alleen maar groter en bekender geworden. Bovendien is de collectie fors uitgebreid. Zo zijn er nieuwe versies van de bekende iconen, in zowel zon als helder. Er is een montuurlijn ontwikkeld voor kinderen en tieners. En het allermooiste is dat de prijs-kwaliteit verhouding net zo goed is als vroeger.

Voor wie

Prijscategorie

€€

Stijl

Iconisch, trendy, tijdloos

Bekijk hier de volledige collectie brillen en zonnebrillen